Välkommen till Nespressovärlden!

3350_xl nespresso

Igår kväll var jag hos min goda vän Pernilla. Vi invigde hennes nya Nespresso-maskin. Blev mycket imponerad. Både av kaffet och av Nespressos smarta kundlojalitetskoncept, Nespresso Club som jag undersökte vidare nu i morse.

Inte bara är kaffet jättegott och maskinen jättelätt att använda. Förpackningen är supersnygg och levereras tillsammans  med en snyggt förpackad manual och kaffeguide som berättar allt om både kaffet och hur det ska serveras. Samt ingår 16 kaffekapslar med olika smaker som man kan testa. Syftet är att man ska finna sin smak och sedan beställa sin favorit på Nespresso Club.

På Nespresso Club finns det så klart lite mer än bara kaffe. På websidan öppnas dörrarna till en egen värld som bäst kan beskrivas som Nespesso Världen! Här kan man så klart köpa sina portionsförpackade kaffefavoriter i större väldesignade paket. Och inte minst – det finns en hel uppsjö av Nespresso-tillbehör som man som kaffeälskare behöver(?) för att kunna njuta av en god espresso, cappuchino, latte, etcetera.

Är det en slump att det är så här? Nej. Inte direkt.

Med sitt unika kaffekoncept – färdigförpackat kaffe som förövrigt bara går att köpa via Nespresso Club och i ett fåtal exklusiva butiker – kontrollerar Nespresso både försäljning och distribution. Lägg där till en hel värld av produkter som kaffefrälsta kunder inte kan vara utan så har Nespresso lyckat skapa en unik position i kaffevärlden.

För kanske är det så att det goda kaffet smakar godare i en specialdesignad kopp? Och med specialframtaget socker? Nerrört med en specialdesignad sked? Inte vet jag men konceptet som Nespresso har skapat för att skapa långvariga relationer med sina kaffeälskande kunder är riktigt smart!

Och ja. Jag erkänner. Jag hittade också ett snyggt caféset som säkert skulle göra även min kaffeupplevelse komplett. Även om min cappuchino är made by De’Longhi…

Ciao!